Apadrinament lector

Aquesta activitat està pensada per fomentar l'hàbit i l'aprenentatge de la lectura i millorar el procés lector entre l'alumnat de 5è i el de 1r amb la continuïtat a 6è i 2n d'EP, donant responsabilitat a ambdues parts i establint un compromís seriós de col·laboració i d'ajuda, tot creant uns bons lligams afectius. Per tal de dinamitzar tot aquest procés, els tutors /es organitzen les parelles d'alumnes segons el nivell lector. Si alguna parella no funciona com s'esperava es canvia.

 

Objectius:

. Millorar la competència lectora dels alumnes.

. Educar en la responsabilitat i el compromís.

. Gaudir de la lectura.

. Fomentar la convivència i la cooperació entre els cicles.

. Treballar regularment la lectura.

. Treballar diferents estratègies de lectura.

. Ampliar els espais de comunicació oral entre els infants en la llengua vehicular de l'escola.

 

Metodologia i activitats

Padrins, fillols i tutors, dediquen una sessió de treball per a preparar les activitats. Durant la realització de les mateixes, els mestres observen el seu desenvolupament i donen un cop de mà si fa falta. A la primera sessió conjunta, els grans presenten l'activitat: què és l´apadrinament?, quines normes hauran de seguir... Es llegeixen els noms de les parelles i si es pot, en farem fotografies. Es reuneixen i parlen tranquil·lament, per anar coneixent-se mútuament. Amb el llibret preparat per a l'ocasió ( registre de lectures), omplen el contracte i signen el compromís. Els petits llegeixen les normes i els grans observen si les entenen.

Durant la resta de sessions el gran acompanya el petit i llegeixen diferents tipus de textos: poemes, contes, textos de creació pròpia, revistes....

Padrins i fillols tenen el seu propi racó de lectura.

. El gran llegeix primer com a model i l'alumne repeteix,

. El petit llegeix i el gran l'ajuda,

. El petit mostra al gran algun text de confecció pròpia,

. En acabar cada sessió els padrins tenen preparades unes preguntes de comprensió sobre la lectura i els petits i han de llegir-les i trobar les solucions.

 

 


Vincles d'interès


També et pot interessar...
Calendari curs: 20-21

Calendari 20-21

Calendari escolar curs:20-21   Inici de curs 14 de setembre Adaptació P3  14 i 15 de setembre  Matí:10h-11:30h Tarda:15:40h-1...

llegir més »

LListat LLibres curs 2020-2021

llegir més »